Exclusief voor abonnees

De Turkse economie is een ballon die op springen staat, al is er op straat nog weinig van te merken

Ibrahim Hakki Erdem, eigenaar van confectiebedrijf Narmanli.
Rob Vreeken Ibrahim Hakki Erdem, eigenaar van confectiebedrijf Narmanli.
De lira lijkt begonnen aan een vrije val, experts waarschuwen voor een economische crisis in Turkije. Hoe sterk staat de Turkse economie onder Erdogan in haar schoenen?

Paristan. Favori. Ella Bella. Lara. Strada. Arma Cool. Sondos. Viora. Ze hebben de klank en uitstraling van internationale topmerken, maar de namen die hier gevel na gevel op winkelpuien prijken, zijn van puur Turkse makelij. Zo’n vierduizend textielzaken herbergt de wijk Osmanbey in Istanbul, opeen gepropt in een tiental straten. In de etalages zien we damesmode, bruidsjurken, herenkostuums, kinderkleding, schoenen en accessoires.

Het is rustig op straat, deze vrijdagmiddag. ‘Tien jaar geleden kon je over de hoofden lopen’, zegt Ibrahim Hakki Erdem, eigenaar van Narmanli, een van de confectiebedrijven. ‘Iedereen kwam hier.’

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hasso Naciye

  Iedereen kwam naar daar omdat jurken costuums enz goedkoper waren. nu zijn ze 5 maal dubbel geworden. Maak ze goedkoop en dan zul je terug op de koppen lopen.

 • jurgen de noor

  Als de turkse economie zo afhankelijk is van wat trump twittert dan is het erg gesteld met turkije. Hebben ze maar 1 handelspartner met name usa, of wat. Erdogan reageerde paniekerig en dat zet over op de mensen en beleggers.

 • sakir yener

  heel de wereldt hebt gezien dat Amerika onbetrouwbaar is met zijn gladios . Turkije gaat deze probleem ook oplossen

 • jean pierre bovele

  Loontje komt om zijn boontje!!!

 • Roy Cooks

  Een zot die er eerst voor zorgt dat zijn land naar de dieperik gaat en dan anderen er de schuld van geven. Typisch voor dictators... Gelukkig zal Allah hem een handje komen helpen (enfin dat denkt die gek toch)