Priester bouwt Legoreplica van Vaticaan, maar Paus komt niet kijken

afp
Bob Simon, een Amerikaanse katholieke priester, werkte bijna een jaar aan een indrukwekkende kopie van het Vaticaan in Lego.

Tien maanden werk en een half miljoen Legoblokjes kropen in de constructie van de miniatuurversie van de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein. Het model wordt momenteel tentoongesteld in het Franklininstituut, een wetenschapsmuseum in de Philadelphia, samen met andere kunstwerken, liturgische gewaden en relikwieën van de Heilige Stoel (het bestuursorgaan van de Rooms-katholieke Kerk in Rome).

De Paus brengt volgende week een bezoek aan Philadelphia, maar zal de replica helaas niet te zien krijgen, want een tussenstop op de tentoonstelling staat niet op zijn schema.


afp

De replica heeft zelfs een Legopaus die vanaf het balkon uitkijkt over het Sint-Pietersplein, dat bestaat uit ongeveer 44.000 Legoblokjes die eruit zien als kasseistenen. Op het plein zelf staat een menigte van Legopopjes, waaronder een non met een selfiestick. Het model meet ongeveer 4,3 bij 1,8 meter en weegt zo'n 45 kilogram. "Het was een uitdaging", aldus Bob Simon, die het Vaticaan al vijf keer bezocht. "Het was een oefening in geduld, maar ik ben ontzettend tevreden over het uiteindelijke resultaat".


afp

Hoewel de Paus geen tijd heeft om de indrukwekkende kopie van het Vaticaan te komen bewonderen, laat Simon het niet aan zijn hart komen. Hij zal de pauselijke mis bijwonen die Paus Franciscus zal leiden op 27 september in Philadelphia.

afp
afp