Paus roept op tot meer hulp voor Fukushima-slachtoffers

Paus Franciscus preekt in de Heilige Mariakathedraal in Tokio.
via REUTERS Paus Franciscus preekt in de Heilige Mariakathedraal in Tokio.
Paus Franciscus heeft om meer hulp gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving en door de tsunami veroorzaakte kernramp in Fukushima. Dat deed hij tijdens zijn ontmoeting met enkele slachtoffers maandag in Tokio tijdens zijn vierdaags bezoek aan Japen.

Bij de zware aardbeving en tsunami in maart 2011 kwamen zeker 18.500 mensen om het leven. Ze veroorzaakten ook een drievoudige meltdown in de kernscentrale van Fukushima. Ongeveer 160.000 inwoners van het rampgebied moesten hun huizen verlaten. "Laat deze bijeenkomst dienen als een collectieve oproep aan de mensen van goede wil, zodat de slachtoffers van deze tragedies de hulp blijven ontvangen die ze zo hard nodig hebben", zei de paus.

Franciscus wees verder op het belang van sociale cohesie. Zolang dat niet wordt hersteld in de lokale gemeenschappen en mensen weer een veilig en stabiel leven hebben, zullen de problemen na de ramp nooit volledig worden opgelost, klonk het.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric van der jeugdt

    meer hulp?voor een zo rijk land,belgie kan misschien ook een paar miljoen sturen.

  • frans Venloo

    Dat is een possitief signaal heilige vader en U bent het best geplaatst om daat hulp te geven