Paus omhelst man met ernstige huidaandoening

EPA
Paus Franciscus heeft gisteren tijdens een bijeenkomst in Vaticaanstad, bijgewoond door 50.000 mensen, opnieuw de harten van vele gelovigen en niet-gelovigen doen smelten. Een man met een ernstige huidaandoening mocht op audiëntie komen en werd door de kerkelijk leider omhelsd en gekust. Ook sprak de paus hem bemoedigende woorden toe. De man was, evenals andere aanwezigen, in tranen.

De ontroerende beelden van de paus en de zieke man zijn sindsdien populair op sociale media. Sinds zijn aanstelling heeft Franciscus al vaak gesproken dat het belangrijk is om de armen en de kwetsbaren de hand te reiken. "Heer, leer ons om buiten onszelf te treden," twitterde de moderne geestelijk leider in augustus. "Leer ons de straat op te gaan om uw liefde te manifesteren."

Moed
Een maand later twitterde hij. "Echte liefdadigheid vraagt moed: laat ons onze angst de handen vies te maken, overwinnen om anderen te helpen." De paus stuurt aan op een open interactie met alle mensen en vooral met de armen, de zwakken en de kwetsbaren. In zijn publieke optredens voegt Franciscus, net als gisteren, de daad bij het woord.

Het katholieke persbureau meldt dat de 45-jarige man aan neurofibromatosis lijdt. Een aandoening waardoor hij veel pijn heeft en zijn hele lichaam met tumoren wordt bedekt.

EPA