Paus Franciscus: “Homoseksualiteit is een modetrend”

Paus Franciscus
REUTERS Paus Franciscus
Paus Franciscus maakt zich zorgen over homoseksuelen in de rooms-katholieke kerk. “Het lijkt er zelfs op dat homoseksualiteit in sommige samenlevingen in de mode is, en deze mentaliteit beïnvloedt de kerk op tot op zekere hoogte.”

De uitspraken zijn afkomstig uit het boek La fuerza de la vocación (De kracht van de roeping). Het Duitse persbureau DPA beschikt over een voorpublicatie van het boek van Fernando Prado.

Het is een 'vergissing’ om te geloven dat homoseksuelen in het priesteronderwijs ‘niet zo slecht’ zijn en dat homoseksualiteit slechts een vorm van genegenheid is, zegt Franciscus. “In het gewijde leven en in het priesterlijke leven heeft dit soort genegenheid geen plaats.”

De rooms-katholieke kerk leert formeel dat homoseksuele neigingen best mogen, maar dat seksuele contacten tussen homo’s niet kunnen. Eerder liet Franciscus zich genuanceerder uit over homoseksualiteit. “De vraag is, wie zijn wij om wie zo is, wie van goede wil is en wie naar God zoekt, te beoordelen?”
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Die gast is totaal wereldvreemd. Binnen zijn kerk wordt het bedekt met de mantel der liefde. Om maar niet te spreken over al die pedofiele toestanden. Komaan zeg !

 • Gino Denil

  Gelukkig zijn dergelijke religieuze verklaringen over wat zich in de wereld voor doet steeds minder een modetrend.

 • paul piens

  ik weet en geloof dat homoseksualiteit een normaal iets is, zelfs in de jaren 50 wisten de meesten dat het bestond en werd het aanvaard. Als kind werd ik gekapt door een kapper (Rikske) die volgens mijn grootmoeder niets van de meisjes moest weten. Die mensen leiden hun leven , nu moeten de meesten op vallen en zijn ze met meer en meer vooral in de showbis. dus voor eenmaal ben geneigd de man te geloven.

 • Rania Desaegher

  Homoseksualititeit is volgens hem een vorm van genegenheid die hij niet goedkeurt? Is heteroseksualiteit dan een vorm van genegenheid die hij wel goedkeurt? Raar artikel, wat bedoelt hij nu precies?

 • Marc Van den Eynde

  Er is blijkbaar nog een andere wereld.