De paus is geen fan van smartphones: "Verhef uw hart, niet uw telefoon"

Photo News
Paus Franciscus heeft uitgehaald naar gelovigen die tijdens de mis in de weer zijn met hun smartphone. "De priester zegt: verhef uw hart. Hij zegt niet: verhef uw telefoon om foto's te nemen", zei de kerkvorst tegen duizenden gelovigen op het Sint-Pietersplein in Rome. 

Franciscus ergert zich eraan dat ontelbare telefoons omhoog worden gehouden terwijl hij gelovigen toespreekt. Daar maken ook "sommige priesters en zelfs bisschoppen" zich schuldig aan, preekte het 80-jarige hoofd van de katholieke kerk. "De mis is geen spektakel. Dus onthoud: geen mobiele telefoons", sprak hij tot zijn toehoorders. De uitspraak leidde tot gelach en applaus. En allicht nog meer flitsen van camera's.

De mis is geen spektakel. Dus onthoud: geen mobiele telefoons

Paus Franciscus

Franciscus roept zijn collega's vaker op zich gepast te gedragen. Zo zei hij eerder niet opgezet te zijn met geestelijken die rondrijden in dure auto's.

Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Op veel gebieden is de smartphone een pest. Zelfs hier op het strand lopen er ermee rond. De jonge generatie praat niet meer met elkaar face to face. En in het verkeer zéér gevaarlijk.

 • Laetitia Vandenbosche

  Groot gelijk. Ook bij concerten bvb zijn gsm uiterst storend. Bellen... laten meeluisteren.. foto's met flash nemen (hoe dom kan je zijn)... ze zijn storend voor de andere aanwezige.

 • Martine Rochtus

  En open u portemonnee ...

 • Eddy Herreman

  Het is omdat hij het nummer van God niet weet.