De pakkende reden waarom deze vrouw op haar sokken naar huis moest

Facebook/ Kay Brown
Met de terreuraanslagen nog vers in het geheugen, zou je er misschien aan twijfelen maar er lopen nog steeds een hoop goede mensen op deze aardbol rond. Zo is er het verhaal van Kay Brown uit New York. Toen ze een haveloze vrouw de metro zag opstappen, deed ze iets opmerkelijks dat jouw hart zal verwarmen tijdens deze kille winterdagen.

Kay Brown pendelde naar huis tijdens de spits in de Big Apple toen een vrouw met een mentale handicap blootvoets het metrostel instapte. Brown aarzelde geen moment en deed haar schoenen uit om ze aan de dakloze te schenken. Ze bleken immers dezelfde maat te hebben.

En zo kwam het dat Brown op haar sokken de weg naar huis moest verderzetten. Een echte gentleman bood haar een extra paar dikke sokken aan om over haar eigen kousen te trekken om het pendelen toch wat comfortabeler te maken.

"Dus wandelde ik naar huis op mijn sokken terwijl ik de vreemde blikken van passanten trotseerde", schreef Brown op Facebook. "Zie je, ik kan me makkelijk een ander paar schoenen veroorloven en de man die me zijn sokken gaf, kan wellicht morgen een ander paar kopen. Die vrouw kon nergens terecht en had geen schoenen, dan was de keuze snel gemaakt."

Brown vertelde aan ABC News dat de dakloze vrouw huilde toen ze de schoenen aangeboden kreeg. "Op dit moment gebeuren er overal ter wereld vreselijke dingen", zei ze. "Daarom wilde ik wat positieve energie delen."

Het hartverwarmende bericht verzamelde al bijna 30.000 likes op Facebook.