De ouders van Magdalena (11) werden opgepakt door Trump: "Laat hen alsjeblieft vrij!”

De Amerikaanse president Trump houdt voet bij stuk. Wie illegaal in zijn land is, moet eruit. De immigratiedienst ICE vangt veel wind na woensdag 680 migranten te hebben opgepakt op hun werk in de staat Mississippi. Hun kinderen zaten op dat moment nietsvermoedend op school. En ‘s avonds wachtten ze vergeefs om te worden opgehaald.

De eerste schooldag van Magdalena Gomez Gregorio en honderden andere migrantenkinderen eindigde in tranen. Deze jonge kinderen, sommigen nog peuters, moesten opgevangen worden door buren of onbekenden omdat hun ouders in de loop van de dag werden opgepakt door de immigratiedienst.

De vader van Magdalena is net als 680 andere immigranten opgepakt tijdens razzia’s in zeven voedingsbedrijven in de staat Mississippi. Het was één van de grootste acties in de staat ooit. De Immigratie- en douanedienst zette 600 agenten in en er ging een jaar voorbereiding aan vooraf.

Dat de overheid de kinderen aan hun lot heeft overgelaten terwijl hun ouders werden opgepakt, zet kwaad bloed. Intussen zijn zo’n 300 van de 680 opgepakte migranten weer vrijgelaten. Ze moeten wel nog voor een rechter verschijnen. Voor de kinderen van wie de ouders nog vastzitten, wordt opvang gezocht in scholen.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Eva Munet, tuurlijk en dan worden uw kinderen uiteraard ook aan hun lot overgelaten ... wat is de waarde van een kinderleven, indien zijn/haar ouders illegaal in het land vertoeven, nietwaar?

 • maria mulder

  Onmenselijk ,verschrikkelijk om kinderen van hun ouders weg te halen ,Die man heeft geen gevoel of een hart !

 • Liesbeth Cuppens

  Heeft Trump dan echt geen scrupules? Waarschijnlijk niet, anders liet hij onschuldige kinderen niet het slachtoffer worden van een probleem dat niet tot hun leefwereld behoort. Was het nu echt zo moeilijk om te wachten tot de school uit was, hen te zeggen dat ze daags nadien naar Mexico moesten gaan en niet meer zouden kunnen terugkeren naar hun vriendjes? Enige empathie is Trump duidelijk vreemd. Harteloosheid daarentegen staat vetgedrukt in zijn woordenboek.

 • ann Van Damme

  Het kind is helaas altijd de dupe. Ook hier worden kinderen gescheiden van ouders die in de gevangenis zitten. Tijd dat de problemen waar ze voor op de vlucht zijn opgelost worden en dat kan alleen maar in eigen land.

 • ALAIN CATRY

  De oorzaak van die ellende bevindt zich in hun eigen land : corruptie , verdrukking , werkloosheid , geloof , cultuur en overbevolking !