De nieuwste uitdaging voor het goede doel: citroenen eten

VTM Nieuws
De ‘Lemon Face Challenge’ is de nieuwste uitdaging, vier jaar nadat de ‘Ice Bucket Challenge’ ruim 100 miljoen euro opbracht voor de spierziekte ALS. De Lemon Face Challenge wil de aandacht vestigen op DIPG, of ponsglioom, een ongeneeslijke hersenziekte die vooral kinderen en jongeren treft.

De uitdaging werd gelanceerd door de elfjarige Aubreigh Nicholas die sinds september aan de ziekte lijdt. Als je wordt uitgedaagd moet je ofwel een stuk citroen eten en drie mensen uitdagen ofwel geld storten voor het goede doel ‘Aubreigh’s Army’, al doen de meeste mensen beide dingen.

Aubreigh's Army

When life hands you lemons 🍋................. #lemonface #aubreighsarmy #prayforaubreigh #dipg #328 Coach Nick Saban

Kleine Tijn

Twee jaar geleden lakte heel Nederland nog haar nagels voor de zesjarige Tijn, die ook aan de ziekte leed. Toen werd er 2,5 miljoen euro ingezameld, waarmee een nieuwe robotarm werd aangekocht die moet helpen bij de behandeling van ponsglioom.

Al enkele grootheden in de Amerikaanse sportwereld hebben de uitdaging aanvaard en ze gaat dus als een lopend vuurtje in de VS. Op de eerste Belgische genomineerde is het nog even wachten.

De 6-jarige Tijn overleed vorig jaar.
ANP Kippa De 6-jarige Tijn overleed vorig jaar.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michael Dimers

    Ik heb medelijden met dat kind ! Ik ken die ziekte niet goed, gelukkig, maar hoop vooral dat zij zal genezen en geholpen kan worden.

  • Jos Denis

    Dit zal voor velen als een grote verrassing aankomen, maar je kan een goed doel ook steunen zonder belachelijke uitdagingen aan te gaan.

  • Peter Buyck

    Ik heb liever een nagellakchallenge dan een risico op een maagzweer/reflux als chronisch refluxpatiënt.