Exclusief voor abonnees

De Nederlandse Anna (17) heeft al sinds haar negende een stalker

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Anna (17) uit het Drentse Zuidlaren in Nederland wordt al jaren lastiggevallen door een stalker. De man wordt verliefd op haar als zij 9 jaar is. Hij terroriseert ook zijn ex-vriendin Marjolein. Niets helpt om de stalker te stoppen. “Overal waar ik ben, kijk ik achterom. Ik ben bang dat hij mij ergens in de bosjes staat op te wachten of dat hij mijn vader iets aandoet.”

Het begint onschuldig. Anna is met haar zusje bij haar vader op een camping. Het is de zomervakantie van 2011. Op een avond spreekt de vader van Anna af met een kennis om te gaan barbecueën op de camping. De kennis vraagt of het goed is dat hij een vriend meeneemt. Die vriend is L.P., de nu 34-jarige man die Anna sindsdien lastigvalt. Al jaren.

Op de camping is niets aan de hand. Tenminste zo lijkt het. Want P. wordt verliefd op het meisje. Zij is dan 9 jaar. Hij laat niets van zijn verliefdheid merken en speelt leuk met de kinderen. De mannen gaan op de camping nog een paar dagen met elkaar om. Er is daarna af en toe contact, maar uiteindelijk verwatert het. Denkt de familie.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • josianne keppens

  en daar kan niets aan gedaan worden??????

 • Thierry Vansweevelt

  Contactverbod, foto's maken als bewijs, en idd blijven klacht neerleggen. Er moeten eerst weer ongelukken gebeuren precies.

 • dimitri vermeire

  Klacht blijven indienen bij de politie