De moordenaar van Libby en Abby staat op deze laatste foto. Niemand weet wie hij is dus slaat volledig dorp aan het speuren

Libby maakte deze foto van Abby op de oude spoorwegbrug. In de verte zou een donkere figuur te zien zijn, mogelijk de moordenaar van de meisjes.
rv Libby maakte deze foto van Abby op de oude spoorwegbrug. In de verte zou een donkere figuur te zien zijn, mogelijk de moordenaar van de meisjes.
Op valentijnsdag in 2017 veranderde het dorpje Delphi in de Amerikaanse staat Indiana voor altijd. Twee vriendinnetjes, Abby (13) en Libby (14) werden dood teruggevonden langs de spoorweg. Op een laatste onheilspellende foto op Snapchat zou hun moordenaar te zien zijn, maar omdat de politie hem niet vindt, zoekt nu het hele dorp mee.

Abigail ‘Abby’ Williams (13) en Liberty ‘Libby’ German (14) werden op 13 februari 2017 als vermist opgegeven nadat ze waren afgezet nabij een oude spoorwegbrug in Delphi om te gaan wandelen. Ze keerden nooit terug. De volgende dag vond men hun lichamen nabij een kreek, zo’n 800 meter verwijderd van de historische spoorwegbrug. Voor haar dood had Libby nog twee mysterieuze beelden op Snapchat gepost.

Snapchat

Op één beeld staat Abby. De 14-jarige Libby zou ook hun moordenaar op beeld hebben vastgelegd terwijl hij in de achtergrond liep met een hoodie. De politie is ervan overtuigd dat het meisje begon te filmen nadat ze ongerust werd toen een man hen begon te volgen. “Libby is een heldin”, klonk het op een persconferentie van de politie. “Ze voelde dat er iets niet klopte en maakte beelden.”

Lees verder onder de foto.

Libby kon ook deze man filmen. Op basis van de beelden maakte de politie een robottekening. De bewuste man is nog altijd niet gevonden.
rv Libby kon ook deze man filmen. Op basis van de beelden maakte de politie een robottekening. De bewuste man is nog altijd niet gevonden.

De politie gaf ook een kort audiofragment vrij waarop de stem van de vermoedelijke dader te horen is terwijl hij op een autoritaire toon zegt: “De helling af”. Speurders hoopten dat iemand zijn stem zal herkennen, maar een jaar later blijft het oorverdovend stil.

Dorp speurt mee

Omdat er maar geen schot in de zaak kwam, gingen verschillende inwoners van Delphi zelf op onderzoek uit. Ook Libby’s opa Mike onderneemt actie. Hij keert telkens opnieuw terug naar de plaats van de moorden: “Ik zoek langs het pad naar aanknopingspunten die de politie kan gebruiken om de moordenaar te vinden.”

Een jaar na de moorden staat het dorp nog altijd volledig in het teken van Abby en Libby. In vrijwel elke winkel hangt een robotfoto van de dader en elke dag krijgt de politie nieuwe tips binnen. In een jaar tijd heeft de politie al meer dan 11.000 tips verzameld.

Sheriff Tobe Leazenby hoopt nog altijd op die ene ultieme tip. “Er zijn momenten geweest waarop we dachten dat we hem bijna hadden”, zegt Leazenby. “Ik ben ervan overtuigd dat er een dag komt waarop we iemand kunnen veroordelen voor de moorden.”

Tot de zaak is opgelost hangt het hele dorp ook oranje lampen aan de voordeuren, om Abby en Libby te eren. 

Iedereen hangt oranje lichten aan de voordeur in Delphi.
Facebook Iedereen hangt oranje lichten aan de voordeur in Delphi.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Ross

  De speurders moeten de medewerking vragen van CSI, daar kunnen ze fotoos uitvergroten waar er eigenlijk niets op staat. Zelf gezien op tv!

 • Tina Colpaert

  En wat moeten we zien in de verte ik haal er niks speciaals uit en wat als er daar nog iemand liep is dat dan de moordenaar???

 • johan thyssen

  Delen op facebook en werelwijd zoeken.

 • Dirk Sonck

  Helaas. Er lopen er meer los dan dat er vastzitten.

 • Katja Schraudy

  Tja als hij naar een ander land is gevlugt vinden ze hem nooi.