Exclusief voor abonnees

De laatste dagen in de hel: overlevers Auschwitz beschrijven hoe moorden tot allerlaatste moment doorging

Photo News
Het is deze maand exact 75 jaar geleden dat de laatste gevangenen bevrijd werden uit het vernietigingskamp van Auschwitz. Meer dan een miljoen mensen kwam er tijdens de Tweede Wereldoorlog op een gruwelijke manier om het leven door de hand van de Duitse bezetter. Enkele overlevers beschrijven in een boek hoe de laatste dagen in de hel verliepen en hoe het moorden tot op het allerlaatste moment bleef doorgaan.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • monique hermans

  Mag niet vergeten worden, maar het gaat gewoon door elke dag opnieuw, en we kijken er van weg.

 • Cecarine De Smet

  Deze hel mag nooit vergeten worden, wie waren deze monsters die vrouwen,mannen en kinderen zo behandelden en al lachend de gaskamers instuurden? Is niet te geloven....en weten dat get terug gebeurd....kijk naar.IS, en naar allen die oorlog voeren zonder reden.....hopelijk stopt deze gruwel.

 • tom doumer

  Mag nooit nooit nooit vergeten worden

 • Tina Colpaert

  En dat er dan zijn die beweren dat dit nooit gebeurt is!!!!Hoop dat alle leiders overal ter wereld stoppen met oorlog of er nooit aan beginnen...

 • Joan Lute

  Ik heb Auschwitz jaren geleden met vrienden bezocht en het meest verontrustend van al vind ik dat zoveel mensen zichzelf steeds weer laten meeslepen door collectieve haat en onverdraagzaamheid ten aanzien van mensen die niemand kwaad betrokken. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen die nooit zal geworpen worden omdat juist niemand perfect is.