Dé huwelijksfoto die perfect illustreert waarom je beter geen smartphone meeneemt

Thomas Stewart Photography
Een Australische fotograaf smeekt bruidsparen om smartphones en tablets voortaan te bannen tijdens de feestelijkheden. De man is het grondig beu dat huwelijksgasten te pas en te onpas met hun toestellen in de weg lopen en zo kostbare momenten verkwanselen. In een virale open brief op Facebook stelt hij: "Het bruidspaar wil niet jullie smartphones zien maar wel jullie gezichten."

Om zijn betoog te staven, postte Thomas Stewart ook een foto waarop te zien is hoe de bruidegom opzij moet leunen om zijn bruid te bewonderen omdat huwelijksgasten met hun camera's in de weg staan.

"We kunnen ons werk niet goed doen indien mensen steeds het zicht versperren", schrijft de Australiër. "Die zelfde gasten staan ook in JULLIE weg", gaat hij verder. "Jullie zullen mooie momenten missen omdat er een tablet in de weg zit. Jullie zullen elkaars gezicht niet eens kunnen zien."

Stewart pleit voor huwelijken "zonder technologie" waarbij gasten op voorhand te horen krijgen dat smartphones, tablets en camera's niet welkom zijn. "Stel je eens voor dat jullie een blik werpen op het feestgedruis en tot de vaststelling komen dat jullie enkel smartphones en tablets zien die in omhoog worden gehouden en niet de gezichten van de mensen?"

Het bericht van de fotograaf is al meer dan 60.000 keer gedeeld en kreeg zo'n 25.000 commentaren.

Right, I've had enough. I want to talk to you all about guests using mobile phones / cameras at weddings. I want to...

Posted by Thomas Stewart Photography on  donderdag 5 november 2015