De 'Evil 8' leerden elkaar online kennen en vierden hun ziekelijke lusten bot. Tot nu

thinkstock
Voor ze met elkaar in contact kwamen via zoekertjessite Craigslist, hadden ze mekaar nog nooit gezien. Het zou de start zijn van een meedogenloos pedofilienetwerk bestaande uit 8 mannen in West-Australië. De 'Evil 8' botvierden jarenlang hun ziekelijke lusten. Nu wacht de cel.

Het was de vader van een nu 14-jarig meisje die een online advertentie plaatste. Hij omschreef zichzelf als een "eenzame alleenstaande vader op zoek naar vriendschap". Daarnaast beweerde hij uit te kijken naar modellenwerk voor zijn dochter. Sinds de scheiding van zijn vrouw woonde zijn dochter bij hem. Het draaide uit op een hallucinante nachtmerrie voor het kind.

Op basis van die annonce werden immers de contacten gelegd tussen mannen die perversiteit gemeen hadden en jarenlang over de schreef gingen. Tussen 2013 en 2015 werd het meisje misbruikt door de 'Evil 8'.

De vader pleitte schuldig aan de verkrachting van zijn dochter. Hij keek toe hoe de andere mannen hetzelfde deden met het toen 11-jarige meisje. Ze werd gedrogeerd en gefilmd. Het misbruik vond in hun woningen en hotelkamers plaats.

Pedofiel Ryan Clegg werd deze maand veroordeeld tot 12 jaar en 8 maanden cel
7 News Pedofiel Ryan Clegg werd deze maand veroordeeld tot 12 jaar en 8 maanden cel

De misselijkmakende daden van de pedofielen kwamen vorig jaar aan het licht tijdens de rechtszaak tegen de 43-jarige vader. Naar verluidt verklaarde hij bij zijn arrestatie dat het "allemaal heel leuk was zolang het duurde". Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 22,5 jaar. De man heeft daartegen beroep aangetekend omdat hij de straf buiten alle proportie vindt.

Deze maand werd Ryan Clegg tot een gevangenisstraf van 12 jaar en 8 maanden veroordeeld. Ondertussen zitten al 6 van de 8 mannen in de gevangenis. Eén man werd na zijn arrestatie opnieuw vrijgelaten omdat hij niet wegens misbruik kon worden aangeklaagd. Het proces tegen de laatste pedofiel start later dit jaar.