Exclusief voor abonnees

De druk werd almaar opgevoerd, totdat Ömer zei wat de politie wilde horen: zo werd de beruchte Nederlandse villamoord 'opgelost'

Justitie, advocaten en verdachten van de villamoord bij de plaats delict aan de Apeldoornseweg.
Marc Pluim Justitie, advocaten en verdachten van de villamoord bij de plaats delict aan de Apeldoornseweg.
De Arnhemse villamoord is mogelijk de grootste gerechtelijke dwaling uit de Nederlandse rechtsgeschiedenis: negen mannen zouden ten onrechte zijn veroordeeld voor een roofmoord uit 1998. Tot die conclusie komt de adviescommissie van de Hoge Raad na vier jaar onderzoek. Het belangrijkste bewijs is volgens die commissie vals.

"Je liegt. Je liegt. Je liegt. Je liegt. Je liegt. En waarom lieg je? Misschien wel omdat jij de moordenaar bent."

Het gebeurde in een grauw kamertje van slechts een paar vierkante ­meter op het Arnhemse politiebureau. Drie mannen zitten aan een kleine tafel. De luxaflex voor het raam hangt scheef. De cursor op het lege computerscherm knippert in afwachting van wat komen gaat.

"Misschien ben jij wel de moordenaar."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roel Janssen

    Dat gebeurt overal en altijd want die politiemensen moeten ook maar een schuldige zien te vinden. roel Janssen