Exclusief voor abonnees

De brexit: wat zijn de gevolgen voor ons?

AFP
Vanavond is het zover. Dan knippen de Britten de band met de Europese Unie definitief door. Maar wat heeft de brexit als gevolg voor ons? Wat als ik naar Londen op citytrip wil? Of iets wil kopen in een Britse webshop? 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jef de boeck

  Europa moet een economische unie zijn . Dat en niet meer!

 • jef de boeck

  Het grootste deel van mijn leven was VK onafhankelijk. Toen het toch ook.

 • Obi Williams

  Mensen die hier reageren dat we beter zonder een EU moeten gaan kunnen beter gewoon ermee stoppen; wat een domheid. Wat denk je dat alle landen in Europa nog individueel gaan voorstellen tegen grootmachten als Amerika en China. Jezus man kennen jullie wel iets van hoe economie werkt?

 • Christian Deckers

  @geert L: EU legt wekelijks 1,8 tot 3 nieuwe kostprijsverhogende -door niemand gevraagde- maatregelen op , namelijk gemiddeld een 120 per jaar. Op al die onnozeliteiten betaalt de burger leukweg altijd btw en u beweert dat de EU niet belastingverhogend zou zijn??? 1 munt als je reist? Een non-argument, er wordt in 2020 méér buiten-EU gereisd dan 30 jaar geleden binnen EU. Controle op regeringen tegen geldontwaarding??? Nooit hebben de geldpersen gedraaid aan een tempo zoals door de EU zélf.

 • bjorn nuyttens

  Geert landeman... Gelijk heb je al moet ik zeggen dat ze gewoon net alles duurder hebben gemaakt ook. 1 ding moeten ze zeker doen. 1 regering voor europa aub! En geen meer in belgie..nederland... Dat zou ons wat besparen. Waarom moeten 100.000 postjes genomen worden 20 personen die in de regering zitten voor het voledige europa is meer dan genoeg al de rest schaf het gewoon af!