De bijzondere glimlach van peuter Jack (3) verraadt dat hij een hersentumor heeft

Mercury Press & Media
Britse ouders uit Sheffield merkten dat hun zoontje Jack op een andere manier begon te glimlachen. Ze dachten eerst dat het een nieuwe gewoonte was van de kleuter. Maar drie maanden later kregen ze de schokkende diagnose te horen van de artsen. Kleine Jack heeft een agressieve hersentumor. Volgens dokters heeft hij nog maar zes tot twaalf maanden te leven.

Jack heeft diffuus Ponsglioom, een zeer agressieve tumor in zijn hersenen. Zijn ouders merkten een paar maanden geleden dat hij een aantal nieuwe gewoontes ontwikkelde. De veranderingen kwamen heel geleidelijk waardoor het echtpaar zich in eerste instantie niet zo ongerust maakte. Maar dan begon Jack plots veel te knipperen met één oog en ‘s nachts werd hij vaak schreeuwend wakker. Ook zijn glimlach veranderde: hij glimlachte opeens maar met één kant van zijn gezichtje. Dit gebeurde allemaal in een periode van vier weken.

Na een hersenscan kwam aan het licht dat de kleuter zwaar ziek is. Een tumor die op zijn hersenstam groeit, zorgt ervoor dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Wellicht was de tumor al veel langer aan het groeien vooraleer de eerste symptomen aan het licht kwamen. “Het was vreselijk, we hebben een halfuur geschreeuwd toen we de diagnose te horen kregen”, vertelt Wesley Lacey, de vader van Jack. Het koppel is gebroken na het hartverscheurende nieuws. “Ik mag er niet aan denken dat hij er op een gegeven moment niet meer zal zijn.”

Wesley Lacey

Wesley hoopt dat Jack zijn verjaardag nog haalt. “We houden allebei erg van motors en fietsen”, zegt hij. “Ook al zal hij er nooit op kunnen rijden, ik wil hem toch nog graag zijn cadeautje geven.” De ouders hopen dat hun zoontje nog wat van zijn laatste maanden zal kunnen genieten. Ze doen alles voor kleine Jack.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sam Danckaert

  Wat erg voor hem mijn hart zou sowieso ook scheuren als ik dat te horen kreeg oneindig veel steun van me

 • kevin peeters

  Arm kereltje,zo onrechtvaardig.

 • Wayne Hamilton

  Verschrikkellijk nieuws als je dit te horen krijgt als ouders, ik wens de ouders heel veel sterkte toe !

 • mich lee

  Danielle Scherrens, dat kan helpen tegen de pijn, maar dat doet de tumor niet krimpen.

 • Brinda Velghe

  Ik weet hoor dit voelt heb het zelfde meegemaakt met mij dochter is hartverscheurend en je wereld staat stil