Exclusief voor abonnees

De Amerikanen zijn terug in Syrië, maar hebben geen idee wat het plan precies is

Amerikaanse troepen in Syrië.
EPA Amerikaanse troepen in Syrië.
Met dezelfde snelheid waarmee Amerikaanse pantservoertuigen vorige maand uit Syrië vertrokken, keren de Amerikanen nu in omgekeerde richting weer terug. President Trump is bereid oorlog te voeren om zich Syrische olie te kunnen toe-eigenen. Niet alleen is dat illegaal, de militaire top heeft geen idee wat Trump van de militairen verwacht.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Camp

  Toen hij zijn troepen terug riep en de koerden in de steek liet, kwam hij tot de conclusie dat hij de positie opgaf om olie van Syrië te stelen, dus rap 180° keren en zeggen dat je ze gaat beschermen. Of hoe een gangster president werd en het stelen legaliseerde!

 • Gunnar Aers

  Trump. De eerste Amerikaanse president die openlijk toegeeft dat het om de olie te doen is

 • Albert De Vries

  Tot zover de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties... Als het op olie stelen aankomt, is de VS er steeds als de kippen bij

 • André Van der Poorten

  Het plan niet kennen ? Peinst gauw iets anders ! En ook dit : Trump vind dit waarschijnlijk niet uit , hij heeft honderden medewerkers ! God weet is hij hiervan op de hoogte ?

 • nilay cetinkaya

  Ale hij was toch de Koerden aan het helpen blijkbaar dus niet he hij wilt gewoon olie stelen dat niet van hun is dit is echt belachelijk zo zie je weer dat Amerika geen hulp bood maar enkel miserie deed in alle landen waar olie zaten