De Amerikaanse verkiezingen van uur tot uur op HLN.BE

De uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen op 4 november komen in golven binnen, in overeenstemming met de verschillende tijdzones in de VS en sluitingsuren van de stembureaus die in veel staten verschillend zijn.

De eerste stembussen openen om middernacht plaatselijke tijd in de dorpen Dixville Notch en Hart's Location in de oostelijke staat New Hampshire. Het is dan 06.00 uur dinsdagochtend in ons land. De laatste stemlokalen sluiten om 06.00 uur woensdagochtend (Belgische tijd) in de staat Alaska.

Op HLN.BE kan u non-stop terecht voor verslaggeving van de verkiezingsnacht. We verwachten u, als alles goed loopt, tussen 03.00 uur en 04.00 te kunnen vertellen wie de nieuwe president wordt.

De onderstaande sluitingstijden per staat (en het District of Columbia waarin de hoofdstad Washington ligt) zijn in Belgische tijd op woensdag 5 november:

00.00 uur: Indiana en deel van Kentucky

01.00 uur: rest van Kentucky. Verder Florida, Georgia, South Carolina, Vermont, Virginia en een deel van de stembureaus in New Hampshire.

01.30 uur: North Carolina, Ohio en West-Virginia.

02.00 uur: rest van New Hampshire en verder New Jersey, Connecticut, Delaware, Maine, Maryland, Massachusetts, Pennsylvania, Washington DC, Mississippi, Alabama, Illinois, Kansas, Missouri, Oklahoma, Tennessee, Texas en een deel van North Dakota.

02.30 uur: Arkansas.

03.00 uur: New York en Rhode Island, South Dakota, Louisiana, Minnesota, Wisconsin en een deel van Michigan. Verder Arizona, Colorado, Nebraska, New Mexico, Wyoming en overige stemlokalen in North Dakota.

04.00 uur: Iowa, Montana, Utah en delen van Michigan en Idaho. Verder Nevada.

05.00 uur: Californië, Oregon, Washington en de rest van Idaho en de eilandengroep Hawaii.

06.00 uur: Alaska. (mvl)