Ga naar de mobiele website
^ Top

De aandacht afleiden, heet zoiets: Trump laat mogelijke verkiezingsfraude onderzoeken

Op 9 oktober 2016 staan Trump en Clinton nog eens tegenover elkaar op het tweede debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Hillary kreeg uiteindelijk het meeste stemmen achter haar naam.
EPA Op 9 oktober 2016 staan Trump en Clinton nog eens tegenover elkaar op het tweede debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Hillary kreeg uiteindelijk het meeste stemmen achter haar naam.
Om de hele heisa rond het ontslag van FBI-directeur James Comey wat op de achtergrond te plaatsen, heeft president Trump vandaag een nieuw decreet ondertekend. Hij laat een commissie oprichten die een onderzoek moet instellen naar mogelijke fraude bij de presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Sedert november 2016 zegt de Republikein Trump dat zijn Democratische rivale Hillary Clinton drie tot vijf miljoen stemmen heeft gekregen die haar eigenlijk niet konden toekomen.

In totaal hebben bijna drie miljoen meer Amerikanen voor Clinton dan voor Trump gestemd. Maar door het spel van de kiesmannen/vrouwen die de staten naar het Electoral College mogen sturen en door het meerderheidsbeginsel haalde de vastgoedmagnaat het.

Niettemin zit de nederlaag bij de 'popular vote' bij de Amerikaanse president zo diep dat hij niet van de indruk losgeraakt dat alleen bedrog tot dit resultaat kon leiden. Experten houden fraude in de door Trump beschreven orde echter voor onmogelijk.

Voorzitter Pence
Amerikaanse media zien de presidentiële ondertekening van het decreet als een poging om een nieuw thema aan de orde te stellen tegen de achtergrond van het tumult rond het plotseling ontslaan van FBI-directeur James Comey.

Voorzitter van de commissie wordt vicepresident Mike Pence. Binnen dertig dagen moet een rapport voorliggen.

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • John Dallas

  Jongens toch, hebben we al niet genoeg problemen met onze eigen politiekers en regeringen dat er continu moet gebascht worden op Danald Trump die weldegelijk gekozen werd op een eerlijke manier? Zoek het niet zo ver, maar keer voor je eigen deur aan de wetstraat, zo wordt het hele land ineens veel properder hoor...

 • petra edens

  He akron das de domste uitleg die ik al in weken gehoord heb... De verkiezingen zijn voorbij, hij is gewonnen....waarom dat onderzoek?? Juist ja......

 • JDD

  The biggest show on earth, your host D.Trump.

 • ak ron

  Is dit niet wat alle linkse rakkers vlak na de uitslag wilden zien? 5 maanden later is men het al vergeten? Nope, hij maakt zijn beloftes waar, moeke Clinton komt in het vizier samen met Uma en Anthony... tic tac tic tac

 • Lewis De Leeuw

  Een commissie met zijn eigen vrienden... tja, laat het zitten en bespaar het geld daarop. Het resultaat is dan op voorhand gekend.

Meld een bug