Dante (8) probeert aanrander van zusje tegen te houden. Die heldendaad bekoopt hij met zijn leven

Rv
Een achtjarige jongen uit Sacramento (Californië) heeft een ultieme heldendaad met zijn leven moeten bekopen.


Dante Daniels zag op 1 september hoe zijn één jaar jongere zus aangerand werd door de ex van zijn moeder. Hij wilde Danae te hulp schieten, maar kreeg zelf een stevige klap van een hamer. Het dappere kind werd hersendood verklaard, zes dagen later zou hij aan zijn verwondingen bezwijken.

"Hij probeerde die kinderverkrachter tegen te houden. Daarom werd hij het hardst getroffen", treurt zijn oma Monique Brown voor de camera.

Ook de kleine Danae en moeder Elizabeth deelden in de klappen. Die laatste zal nu allicht nooit meer kunnen zien door haar linkeroog. "En Danae zal nog heel veel hulp nodig hebben."

Dat Dante het leven van een ander kind kunnen redden heeft, biedt voor de grootmoeder toch enige troost. "Hij heeft zijn hart aan een vierjarige uit het zuiden van Californië gegeven. Dankzij hem leeft dat kleintje."

Deandre Chaney Jr. zal nu veroordeeld worden wegens moord, tweevoudige moordpoging en ontucht bij een kind jonger dan veertien jaar. Via een GoFundMe-actie werd intussen al ruim 10.000 euro voor de familie ingezameld.

Elizabeth Salone met haar kroost.
GoFundMe Elizabeth Salone met haar kroost.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bert paulussen

  Oog om oog, tand om tand: die agressor moet ook een oog afgeven. Gedaan met flauw op te treden tegen het crapuul: keihard terugslaan is de boodschap. De volgenden zullen dan wel 2 keer nadenken alvorens eens "onnozel" te gaan doen.

 • lindsey clauw

  Een echte held jammer dat hij er niet meer is

 • Dekust Kerken

  haat is nooit goed

 • Mamadou Elmo

  Wat bedoel je Gerd.?Soort? Ik moet echt kotsen van sommige commentaar. Bij andere soorten heb je niks voor ofwa? Kan een mens gewoon niet een keer zeggen dat iets erg is zo der dat te koppelen aan van alles. iiieeegh. Dat tezijde: Ik hoop dat de familie het ooit een plaats kan geven en de puurheid en moed van zijn actie inzien

 • Erwin Moortgat

  Bestaat in Californië de doodstraf nog ,? Meteen uitspreken en uitvoeren. Dit monster heeft zijn plaats niet meer op deze wereld. Dag lieve jongen, ik ken je niet maar je zit in mijn hart