Dansende FBI-agent die per ongeluk man neerschoot in nachtclub mag weer wapen dragen

Een FBI-agent die onbedoeld wereldwijde bekendheid kreeg door tijdens een wilde dans per ongeluk een omstander neer te schieten, krijgt zijn vuurwapen terug.
REUTERS Een FBI-agent die onbedoeld wereldwijde bekendheid kreeg door tijdens een wilde dans per ongeluk een omstander neer te schieten, krijgt zijn vuurwapen terug.
Een FBI-agent die onbedoeld wereldwijde bekendheid kreeg door tijdens een wilde dans per ongeluk een omstander neer te schieten, krijgt zijn vuurwapen terug. Chase Bishop mag zijn wapen ook buiten werktijd dragen, mits hij dat doet op een wijze "die conform het FBI-beleid is". Dat meldt een woordvoerder van de aanklager aan The Denver Post.

De juridische problemen van de 29-jarige Bishop zijn overigens nog niet ten einde. De autoriteiten vervolgen hem voor de schietpartij in een nachtclub. Hij kan volgens Amerikaanse media in principe twaalf jaar cel krijgen voor het incident, dat is gefilmd door een omstander.

Op de beelden is te zien hoe Bishop omringd door toeschouwers staat te dansen. Hij verliest zijn vuurwapen als hij op de dansvloer een salto maakt. De agent grist het wapen snel van de grond, maar schiet daarbij een omstander in zijn been. De man raakte ernstig gewond.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan DEJONGHE

    heeft een revolver tegenwoordig geen veiligheids pin meer

  • Marc Geerts

    En die mag terug een wapen dragen...awel proficiat voor zijn oversten ..een schande is het. En dan verliest die pummel zijn wapen , raapt het op en er gaat een schot af en dan doet hij precies of er niets is gebeurd door zijn handen onnozel in de hoogte te steken....ik heb niets verkeerds gedaan hoor.

  • Lode Loyens

    was dit een 'gewoon' iemand dan zat die persoon al in het gevang. Zou nooit meer een wapen mogen dragen, zo onverantwoordelijk.