Dan toch drie concurrenten voor Reynders bij Raad van Europa

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (l.) krijgt drie concurrenten voor de hoogste post bij de Raad van Europa: vlnr. Andrius Kubilius, Dora Bakoyannis en Marija Pejcinovic Buric.
Belga/rv Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (l.) krijgt drie concurrenten voor de hoogste post bij de Raad van Europa: vlnr. Andrius Kubilius, Dora Bakoyannis en Marija Pejcinovic Buric.
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) krijgt af te rekenen met drie concurrenten voor de functie van secretaris-generaal bij de Raad van Europa. Dat blijkt uit een mededeling van de Raad van Europa. 

De kandidatuur van de Litouwse ex-premier Andrius Kubilius was al bekend. Nu blijken ook twee vrouwelijke kandidates, de Griekse ex-premier Dora Bakoyannis en de Kroatische minister van Buitenlandse Zaken Marija Pejcinovic Buric, mee te dingen naar het ambt van secretaris-generaal. Gegadigden hadden tot donderdag de tijd om zich te melden. 

Het comité van ministers van de Raad van Europa zal in maart interviews afnemen van de vier kandidaten afzonderlijk en een definitieve kandidatenlijst doorsturen naar de Parlementaire Assemblée. De verkiezing is voor juni. De nieuwe secretaris-generaal volgt op 1 oktober de Noor Thorbjorn Jagland op.

Belga/rv
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis D'hondt

  Reynders is de geschikte kandidaat. Hij spreekt wèl vlot engels en zijn Nederlands is meer dan behoorlijk. Beter dan dat van vele jonge Vlamingen.

 • diane colman

  Het is een showman maar hij spreekt wel nederlands…. laat het maar één van de vrouwen worden en zeker als ze capabel is.

 • leen hanssens

  Hopelijk een vrouw !!

 • Patrick Van Til

  Op het eerste zicht zou ik die Griekse benoemen ;-)

 • Katty Mommaerts

  hij kan het nu al opbergen en vergeten