Dalai lama komt in september naar Nederland

Dalai Lama (archiefbeeld).
AP Dalai Lama (archiefbeeld).
De dalai lama bezoekt in september Nederland. De 82-jarige geestelijk leider van de Tibetanen geeft dan enkele lezingen. Dat meldt de Stichting Bezoek Dalai Lama. Het is nog niet bekend of hij ook een ontmoeting heeft met politici. Tijdens zijn laatste bezoek aan Nederland in 2014 sprak hij met kamerleden en kabinetsleden.

De dalai lama komt dit jaar op uitnodiging van Stichting Bezoek Dalai Lama en De Nieuwe Kerk Amsterdam. Deze stichting bestaat uit vertegenwoordigers van alle Tibetaans boeddhistische tradities in Nederland, de Tibet Support Groep en International Campaign for Tibet Europe.

Het bezoek van de geestelijk leider staat volgens de organisatie in het teken van mededogen en waarom juist mededogen essentieel is in deze onrustige tijd. "Het ontwikkelen van mededogen en begrip voor anderen, brengt datgene wat we allemaal zoeken: rust en geluk", aldus de dalai lama.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido van der smissen

    is het daar vakantie dan?

  • Fredien Vandervekens

    Hopelijk maakt hij van al de "verwarden" boeddistische monnikken. En trekken ze mee naar Tibet.

  • pascal permentier

    Een van de de meest intelligente personen op aarde