Dakloze stapt hotel binnen en zet zich aan de piano. En dan gaat zijn leven als een raket de goede richting uit

Michael Green maakte niet meteen een verpletterende indruk toen hij het hotel binnenstapte. Maar dan begon hij op de piano te spelen.
KBTX-TV, KameraOne Michael Green maakte niet meteen een verpletterende indruk toen hij het hotel binnenstapte. Maar dan begon hij op de piano te spelen.
Op een warme zomerdag zoekt Michael Green wat verkoeling in een hotel in Texas. Hij ziet een piano staan en begint te spelen. Hij blaast iedereen omver met zijn muzikaal talent. En dát gegeven zou alles voor hem veranderen en hoe. Het lot is de dakloze man eindelijk gunstig gezind.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

“Ik kon nergens anders heen”, vertelt de Amerikaan over het moment waarop hij het LaSalle Hotel in de stad Bryan binnenstapte. “Ik had alles verloren wat ik had.” De man had het heel erg moeilijk om een job te vinden en een plek om te wonen.

“Toen Michael hier binnenkwam, leek het net of hij twee weken op het strand had gelegen”, herinnert hotelmedewerker Bill Allen zich. “Zijn haar was lang, hij had een short aan en teenslippers.” Kortom, Green maakte niet meteen een verpletterende indruk.

Maar nadat hij wat van de warmte was bekomen, nam hij plaats aan de piano. De man speelde de pannen van het dak. Het prachtige pianospel bracht iedereen in vervoering. En dat was het moment waarop alles veranderde.

“Toen Michael op de piano begon te tokkelen, blies hij gewoon iedereen omver”, zegt Bill. “Deze man moet blijven”, vond het personeel. Maar wacht eens, zocht het management net geen pianist?

En toen gebeurde het. Michael kreeg na zijn prachtige performance meteen een job aangeboden. En een hotelkamer.

“Ik was zo verrast over wat me overkomen was van het ene moment op het andere”, zegt Michael. “Ik ging van een tent naar een hotelkamer om te wonen en een job.”

Nadat het contract was getekend, nam hotelmedewerker Bill zijn nieuwe collega meteen op sleeptouw. “Ik ging met hem naar de kapper en we kochten nieuwe kleren voor hem.” De nieuwe Michael was opgestaan.

De man treedt nu geregeld op in het hotel, maar springt ook bij waar nodig. Michael kan zijn geluk niet op. En ook het hotelmanagement is uiterst tevreden. 

Michael vond een job of de job vond hem. En zijn dakloze leven heeft hij eindelijk vaarwel kunnen zeggen. De toekomst oogst rooskleurig. En dat is hem van harte gegund.
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • tom doumer

  Eindelijk goed nieuws , het doet goed , echtwaar zo een nieuws wil ik eindelijk eens lezen waarvan mijn hart rustig wordt.

 • Joan Lute

  Prachtig dat deze man zo zijn leven op de rails heeft kunnen en mogen zetten. Ikzelf heb 7 jaar geknokt en juridische strijd geleverd om na een arbeidsongeval buiten mijn schuld terug met aangepaste tewerkstelling aan de slag te gaan en overal werd ik geweigerd zonder reden. België is een land waar mensen als vuilnis gedumpt worden.

 • ann Van Damme

  Hehe, wat een verademing. Positieve verhalen bestaan dus ook.

 • Walter Wouters

  In België het tegenovergesteld; nijdt en jaloersheid dreigen de totale samenleving te ontwrichten....

 • Tom Verbeeck

  Spijtig dat we hem niet kunnen horen spelen.