Dader van steekpartij in Amsterdam-Centraal was niet bekend bij autoriteiten

Agenten schoten Jawed S. kort na zijn aanval neer in de stationshal.
AP Agenten schoten Jawed S. kort na zijn aanval neer in de stationshal.
Jawed S., de negentienjarige Afghaan die vrijdag twee personen neerstak in het Centraal Station in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, stond bij de Duitse autoriteiten niet bekend als moslim-extremist. Dat heeft de Duitse politie gemeld aan het persbureau dpa. De verdachte heeft een Duitse verblijfsvergunning.

De woning van Jawad S. in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts (westen) is op verzoek van de gemeente Amsterdam doorzocht door de politie. In het huis zijn meerdere harde schijven en usb-sticks gevonden en meegenomen. Verder doet de politie geen uitspraken over het onderzoek.

Bij de steekpartij in het Amsterdamse station zijn twee Amerikanen zwaargewond geraakt. Volgens de politie waren het wellicht willekeurige slachtoffers. De politie gaat er ook van uit dat de dader alleen handelde. De verdachte is na zijn daad neergeschoten door de politie. Hij wordt maandag voorgeleid in Amsterdam. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Boutsen

  "Hij wordt voorgeleid", dat is slecht nieuws. In burgertermen in België betekent dit: "hij wordt vrijgelaten onder strenge voorwaarden". Kunnen ze deze terrorist niet gewoon de EU uitschoppen? Nu was het nog met een mes, straks is het met een bom.

 • Billy Valcke

  Ge hebt onze grenzen opengezet .die doen wat ze willen.voor jaren te komen.

 • Mil CEULEMANS

  Als de overheid wist dat hij ultra-orthodox was, hadden ze hem moeten vastzetten en uitzetten. Als ze het niet wisten, zijn ze incompetent en nemen ze onnodig grote risico's op de kap van doorsnee-mensen die een normaal leven, proberen te leiden in deze hectische tijden.

 • johan lanoot

  Toch heel eenvoudig, alle vluchtelingen die in West Europa een misdrijf plegen moeten gewoon gerepatrieerd worden en mogen nooit meer Europa betreden.

 • Marc Van Wambeke

  Dit kan niet meer! Het is de plicht van de overheid om zijn burgers te beschermen. Blijkt dat de overheid dit na herhaalde feiten deze taak niet aankan. Volledige ommekeer is noodzakelijk.