Dader schietpartij Straatsburg zwoer trouw aan IS op video

Een video waarin trouw wordt gezworen aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS) is teruggevonden op een USB-stick die toebehoort aan Cherif Chekatt, de dader van de aanslag van 11 december op de kerstmarkt in Straatsburg.
Photo News // AFP Een video waarin trouw wordt gezworen aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS) is teruggevonden op een USB-stick die toebehoort aan Cherif Chekatt, de dader van de aanslag van 11 december op de kerstmarkt in Straatsburg.
Een video waarin trouw wordt gezworen aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS) is teruggevonden op een USB-stick die toebehoort aan Cherif Chekatt, de dader van de aanslag van 11 december op de kerstmarkt in Straatsburg. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron. Daarmee wordt een bericht van het weekblad Marianne bevestigd.

Bij de aanslag vielen vijf doden en elf gewonden. De 29-jarige Chekatt werd twee dagen later door de Franse politie doodgeschoten in de wijk Meinau in Straatsburg. Kort na de dood van de geradicaliseerde crimineel eiste het propaganda-orgaan van IS de aanslag op, iets wat de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner afdeed als “opportunisme”.

Chekatt werd vandaag in alle anonimiteit” in de Elzassische metropool begraven, meldde het persbureau AFP onder aanhaling van de stadsbestuur. Aanvankelijk was er sprake van dat de vader van Chekatt het lichaam van zijn zoon wilde laten overbrengen naar Algerije. 

Lees ook: Alles wat je moet weten over de schietpartij in Straatsburg
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Billy Valcke

    Aha ge hebt uw werkwoordvervoeging verbeterd lees ik ...terug naar de klas en studeren.