Dader schietpartij Straatsburg nog steeds op de vlucht: 720 agenten opgetrommeld, grenscontroles verscherpt

OFFICIËLE BALANS: 2 DODEN, 1 SLACHTOFFER HERSENDOOD, 12 GEWONDEN

Photo News
Bij een schietpartij in het centrum van Straatsburg rond acht uur gisterenavond zijn volgens de prefectuur van Bas-Rhin twee doden en twaalf gewonden gevallen: zes van hen zijn er ernstig aan toe, één slachtoffer is hersendood. De 29-jarige schutter is nog altijd op de vlucht, burgers worden dan ook opgeroepen binnen te blijven. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Christophe Castaner zijn 720 agenten op zoek naar de dader. Zijn ouders en twee broers zouden opgepakt zijn. Het dreigingsniveau is bij onze zuiderburen opgetrokken tot het hoogste peil. 
REUTERS
EPA
REUTERS
REUTERS92 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrrik versys

  hij was al gekend van 27 criminele feiten, hoeveel feiten heeft hij nog gepleegd waar de politie of gerecht geen bewijzen van heeft? Geen probleem , hij mag gewoon vrij blijven rond lopen om nog meer slachtoffers te maken. Die zou toch op zijn minst in de psychiatrie moeten zitten want met die kerel is er iets mis maar wedden dat ze die binnen de vijf jaar terug los laten op de bevolking

 • JEAN DEPOORTER

  zoveel politie voor één man en toch ontsnappen !!!!! ??????

 • Rik Vang

  Volgens de broer en de ouders was het waarschijnlijk op een haar na een heilige?

 • Gaston FOUBERT

  Als het een vluchtpoging is Laetitia dan probeer je zo ongemerkt mogelijk weg te komen en schiet je geen onschuldige burgers neer. Was hij door politie benaderd dan kon je van een vluchtpoging spreken. Iemand met een zo zwaar crimineel verleden van wie geweten is dat hij radicaliseerde, met een broer die lid is van een salafistische beweging, had al lang met de rest van de familie verbannen moeten zijn. Weeral mensen die Merkel zullen bedanken …

 • Charlotte De greef

  Laetitia Dubois, laat ons niet lachen, hé. Rond beginnen schieten op burgers op een kerstmarkt nadat men radicaliseerde in de gevangenis kan men moeilijk nog anders noemen dan een aanslag, hé. Ik weet wel dat velen dat willen: alle aanslagen die moslims plegen onder de mat vegen, maar je moet een klein beetje serieus blijven, hé.