Cyril Ramaphosa herverkozen tot president van Zuid-Afrika

Cyril Ramaphosa is herverkozen tot president van Zuid-Afrika door de leden van het parlement, twee weken na de overwinning van zijn partij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tijdens de parlementsverkiezingen op 8 mei.


Tijdens de parlementsverkiezingen behaalde het ANC de overwinning met een meerderheid van 57,5 procent van de stemmen. De leden van het parlement hebben de 66-jarige Ramaphosa tijdens hun eerste zitting unaniem herverkozen tot president, er was geen tegenkandidaat.

In februari 2018 was Ramaphosa al staatshoofd van Zuid-Afrika, na het aftreden van toenmalig president Jacob Zuma wegens corruptie. Hij beloofde toen om te strijden tegen corruptie en om de uitstervende economie opnieuw aan te wakkeren.

Zuid-Afrika is het meest ontwikkelde land op het continent. Toch leven miljoenen mensen in armoede, onder wie vooral zwarte Zuid-Afrikanen. De werkloosheidsgraad ligt er boven de 27 procent. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • UGO DE MAEYER

    Een democratie die onze volle steun moet genieten om zowel vanuit het diepe Zuiden als vanuit ons Noorden samen te werken om democratie en welvaart te verspreiden over Afrika en er corruptie en dictatuur te bestrijden en geen kans te geven !