Cycloon Josie eist zeker vier doden in Fiji

Foto uit 2009 toen de stad Nadi eveneens werd geteisterd door een storm met zware overstromingen en doden tot gevolg.
AFP Foto uit 2009 toen de stad Nadi eveneens werd geteisterd door een storm met zware overstromingen en doden tot gevolg.
Zeker vier personen zijn vandaag omgekomen op de Fiji-eilanden vanwege de doortocht van cycloon Josie. Een vijfde persoon is vermist. Dat melden lokale media.

Het grootste deel van de toeristische stad Nadi staat onder water, een gevolg van windstoten die tot honderd kilometer per uur bereikten. Vijf personen werden meegevoerd door het water. De hulpdiensten "vonden vier lichamen terug", zei politieverantwoordelijke Livai Driu aan nieuwssite Fiji Village. De zoektocht naar de vijfde persoon, een man van negentien jaar, gaat door.

Het Nationaal Bureau voor Rampenbeheer zegt dat meer dan duizend inwoners opgevangen werden in evacuatiecentra. Vanwege hevige regen en sterke windstoten geldt nog steeds een alarmtoestand maandag op de archipel. Op foto's en video's online is te zien hoe voertuigen en gebouwen door water omgeven zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.