Cycloon Bulbul bereikt kust van India en Bangladesh: minstens 14 doden

AFP
In de kustgebieden in India en Bangladesh zijn gisteren en vandaag al zeker veertien mensen om het leven gekomen bij de doortocht van cycloon Bulbul. Die tol is door de plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt.

Bulbul bereikte gisterenavond de kust van de twee Zuid-Aziatische landen. De storm trof het land rond de mangrovebossen van Sundarbans, zeiden de autoriteiten. Die verbinden de Indiase deelstaat West-Bengalen met Bangladesh. De storm was toen al licht afgezwakt en haalde nog windsnelheden tot 120 kilometer per uur. Hij is intussen verder afgezwakt terwijl hij in noordoostelijke richting verdergaat en laat nog windsnelheden tot 60 kilometer per uur optekenen.

India

In India moesten 125.000 mensen tijdelijk hun huis verlaten. Op de luchthaven van de stad Kolkata werden de activiteiten tijdelijk stilgelegd. Toch zijn er zeker acht mensen gestorven. Een persoon kwam om het leven toen een ontwortelde boom op hem neerkwam, zeven anderen stierven onder omgevallen muren en andere constructies. 

Bangladesh

De doortocht van de cycloon zorgde vooral in Bangladesh voor massale evacuaties. Ongeveer 2,1 miljoen mensen werden door de overheid verplicht veiliger oorden op te zoeken. Minstens zes mensen stierven er nadat ze onder bomen terechtkwamen die niet bestand bleken tegen Bulbul. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.