Cruz "verbijsterd" door uitlatingen van "pathologische leugenaar Trump"

Donald Trump staat vandaag voor een cruciale voorverkiezing in Indiana.
Photo News Donald Trump staat vandaag voor een cruciale voorverkiezing in Indiana.
Hoewel beiden tot dezelfde partij - de Republikeinen - behoren, is en blijft het water tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Ted Cruz wel erg diep. Trump, dé favoriet voor de GOP-nominatie, stelde vandaag vragen bij de stamboom van aartsrivaal Cruz en bracht de vader van de senator in verband met de moord op president Kennedy. Cruz reageerde "verbijsterd", noemde Trump een "pathologische leugenaar" en zei dat de VS met Trump aan het roer op de afgrond afstevenen.

Trump haalde zijn mosterd bij het populaire blad National Enquirer, dat onlangs gewag maakte van een foto waarop de vader van Cruz, Rafael Bienvenido Cruz, pronkt met de officieel als moordenaar van JFK aangeduide Lee Harvey Oswald.

De foto, die zou dateren van enkele maanden vo/or de moord op Kennedy in Dallas (Texas), toont hoe Cruz en Oswald in New Orleans vlugschriften uitdelen die de Cubaanse leider Fidel Castro steunen. Vader Cruz is Cubaan van geboorte, zoon Ted werd in Canada geboren en is senator voor de staat Texas.

Ted Cruz en Donald Trump staan vandaag voor een cruciale voorverkiezing in Indiana. Lees er meer over in onze vooruitblik: Wordt 'The Donald' na vandaag echt incontournable?

Ted Cruz samen met zijn ouders Rafael en Eleanor tijdens een eerdere verkiezingsmeeting.
AP Ted Cruz samen met zijn ouders Rafael en Eleanor tijdens een eerdere verkiezingsmeeting.