Cruiseschip pikt 111 migranten op voor Griekse kust

Het is niet de eerste keer dat de Griekse kustwacht onderschepte migranten naar de haven van Kalamata brengt. Ook in april 2016 gebeurde dat al een keer.
EPA Het is niet de eerste keer dat de Griekse kustwacht onderschepte migranten naar de haven van Kalamata brengt. Ook in april 2016 gebeurde dat al een keer.
Het cruiseschip Marella Discovery heeft 111 migranten opgepikt voor de kust van de Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. Ze waren in nood geraakt op weg naar Italië. Onder hen ook 33 minderjarigen, meldt de Griekse kustwacht.

De migranten werden naar de havenstad Kalamata gebracht. In welke toestand ze zijn, is niet duidelijk. Hun vaartuig was een 75-tal kilometer ten westen van de Peloponnesos in de problemen geraakt.


De meeste vluchtelingen en migranten proberen Italië te bereiken na een oversteek vanuit Libië. Sinds de zogenaamde Balkanroute gesloten is, proberen ze ook alsmaar meer in Italië te geraken door vanuit Griekenland of Turkije over te steken.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy perain

  Waar halen die 'NGO's al dat geld om die schepen op zee te houden?? Hoog tijd dat ze dat circus stoppen!! Dat vluchtelingen-gedoe komt vele mensen de strot uit!! Alleen durven velen er niet voor uit komen!!

 • ANN LIMBOS

  Binnenkort wordt de noodtoestand uitgeroepen in Europa. Overbevolking door migranten !!!

 • wim Goossens

  Velen zullen hier er voor pleiten om de kapitein van dit cruiseschip te vervolgen ( die alleen het scheepvaart wetboek toepaste) ... Misschien kunnen we deze (on)mensen cruises organiseren waar ze mensen kunnen zien verdrinken ??? Walgelijk ...

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Het zijn niet de migranten die we moeten viseren. Maar de mensen smokkelaars, slaven handel, die door misleidend informatie. De mensen naar hier lokken en dan grof geld er aan verdienen. En hopen dat er veel ngo' s in de buurt zijn zodat ze deze met een minimum aan kosten de zee op steuren en zo nog meer er aan verdienen.

 • Paul Boutsen

  Blijven proberen, het win for life ticket zit er nog steeds in! Begrijpt dan niemand dat het niet meer om vluchtelingen gaat maar om mensen die hebben en goed hebben verkocht omdat ze zeker zijn, eens aan boord van een EU schip of voet aan de grond in de EU, weten dat ze hoe dan ook "binnen" zijn. Wat de werkende EU burger ervan denkt, is natuurlijk ondergeschikt aan het politiek correcte denken, wat de belastingbetaler ook stemt.