Cruiseschepen varen tegen elkaar in Caribische Zee

Matthew Bruin via REUTERS
Twee cruiseschepen zijn vrijdagochtend (plaatselijke tijd) tegen elkaar gevaren in de haven van Cozumel, een Mexicaans eiland in de Caribische Zee. Een passagier is daarbij lichtgewond geraakt, meldt cruiserederij Carnival Corporation. De betrokken schepen zijn beide van het cruisebedrijf.

De aanvaring gebeurde toen de Carnival Glory omstreeks 8u30 al manoeuvrerend probeerde aan te meren en daarbij de Carnival Legenda raakte die al langszij was. Het achtersteven van de Glory liep flinke schade op. De Mexicaanse autoriteiten onderzoeken het incident. Tot nu toe is er sprake van een lichtgewonde. Volgens berichten op sociale media zijn passagiers die zaten te eten in de eetzaal van de Glory geëvacueerd. 

Volgens Carnival Corporation wordt de schade nog opgemeten. In een verklaring verzekert het bedrijf dat beide vaartuigen nog zeewaardig zijn.

Een passagier op een ander cruiseschip heeft de aanvaring gefilmd en beelden daarvan gedeeld op sociale media.

De schade aan de Carnaval Glory.
Jordan Moseley via REUTERS De schade aan de Carnaval Glory.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.