Crowdfundcampagne voor huwelijk zus Charleston-schutter offline gehaald

AP
Amber Roof, de zus van de dader van de dodelijke schietpartij in een kerk in Charleston, begon een online inzamelingsactie voor haar huwelijk. Na vier dagen haalde ze de campagne offline.

"Onze trouwdag zou de belangrijkste en speciaalste dag van ons leven moeten worden," zo schreef Amber bij de crowdfundcampagne op GoFundMe. "Het werd precies het tegenovergestelde. Onze trouwdag zat vol berouw, pijn en schaamte, gekleurd door de acties van één man. De Charleston moordpartij vond plaats en onze levens zijn voor altijd veranderd."

De 21-jarige Dylann Roof schoot half juni negen Afro-Amerikaanse kerkgangers dood in een kerk in de Amerikaanse stad Charleston.

Amber Roof annuleerde haar huwelijk uit respect voor de slachtoffers en om haar familie te beschermen. Met de crowdfundcampagne hoopte ze 5000 dollar op te halen. Toen de campagne na vier dagen offline werd gehaald, stond de teller op 1600 dollar. Tien procent van het geld zou bovendien naar de kerk gaan.

Hoewel sommige mensen begrip toonden voor de actie, was niet iedereen blij met de campagne. Wat de exacte reden is dat Roof de campagne heeft verwijderd, is niet bekend.

GoFundMe