Crimineel smeekt om celstraf na drie maanden huisarrest bij vrouw

's Mans verzoek werd ingewilligd, hij zit nu zijn straf uit in de Regina Coeli-gevangenis in Rome.
wikipedia 's Mans verzoek werd ingewilligd, hij zit nu zijn straf uit in de Regina Coeli-gevangenis in Rome.
"Sluit me op, anders gaat het slecht aflopen". Zo klonk de smeekbede van een kleine crimineel die er bijna drie maanden huisarrest bij zijn vrouw en drie kinderen op had zitten. De 37-jarige man uit Rome had naar eigen zeggen constant ruzie met zijn vrouw. De rechter had wel oren naar zijn betoog en sloot de man op voor de resterende acht maanden van zijn straftijd.

Volgens lokale media was de politie al herhaaldelijk naar het huis van de echtelieden moeten gaan wegens hun aanhoudende ruzies. Uiteindelijk stapte de man naar het politiekantoor om er zijn bijzonder verzoek te uiten.

"Niet nog eens acht maanden!"
Volgens Il Messaggero had de man elf maanden huisarrest gekregen voor een reeks kleine misdrijven. Maar nog eens acht maanden thuiszitten leek hem zwaarder dan een celstraf. Intussen verblijft hij in de Regina Coeli gevangenis in Rome.

Voorganger
Eerder dit jaar had een 32-jarige tot huisarrest veroordeelde drugdealer in Toscane een gelijkaardig verzoek. "Het was voor hem bijzonder moeilijk, haast ondraaglijk om bij zijn vrouw te wonen", verklaarde de politie toen. Ook die man mocht brommen.