Cricketteam van Bangladesh ontsnapt net aan drama: “Spelers zijn compleet gechoqueerd”

Twitter Mohammed Isam
Het nationale cricketteam van Bangladesh dat momenteel in Nieuw-Zeeland verblijft voor testwedstrijden is op het nippertje ontsnapt aan de aanslag in de Al Noor Moskee in het centrum van Christchurch. De spelers waren net aangekomen aan de moskee voor het vrijdaggebed toen de aanslag begon. Op een video is te zien hoe de spelers compleet gechoqueerd via een park naar het nabijgelegen cricketstadion vluchten.

In zowel Bangladesh als Nieuw-Zeeland is cricket een van de populairste sporten. De spelers van Bangladesh zijn momenteel in Nieuw-Zeeland voor testwedstrijden. Ondertussen is de derde testmatch, die morgen gepland stond, afgelast.

De spelers van het cricketteam hoorden schoten en zagen mensen uit de Al Noor Moskee rennen. Ze vluchtten daarop richting het cricketstadion Hagley Oval, dat in het park tegenover de moskee ligt.

Wicketkeeper Mushfiqur Rahim zei dat hij en zijn teamgenoten “buitengewoon veel geluk” hebben gehad. Batsman Tamim Iqbal Khan tweette: “Hele team is ontsnapt aan de schutters !!! Angstaanjagende ervaring en blijf alsjeblieft voor ons bidden.”

Mushfiqur schreef ook nog op sociale media dat “Alhamdulillah Allah ons vandaag gered heeft tijdens de aanslag in de moskee Christchurch... we hebben enorm veel geluk ... we willen deze dingen nooit opnieuw meemaken ... bid voor ons.”

Een woordvoerder van het cricketteam zei dat alle spelers in Christchurch veilig konden terugkeren naar hun hotel. “Ze zijn compleet geschokt. We hebben het team gevraagd om in het hotel te blijven.”

Op Twitter bevestigden de Black Caps, het nationale cricketteam van Nieuw-Zeeland dat de wedstrijd van morgen geannuleerd is. “Onze oprechte medeleven gaat uit naar de families en vrienden van diegenen die getroffen zijn door de schokkende gebeurtenissen in Christchurch. Er is een gezamenlijke beslissing genomen tussen NZC en de @BCBtigers om de Hagley Oval Test te annuleren. Beide teams en staf zijn veilig”, aldus het team op Twitter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.