Costa Concordia-kapitein Schettino wil na het vonnis het woord

AFP
Voor het vonnis in het proces tegen kapitein Francesco Schettino van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia heeft het Openbaar Ministerie de methode van de verdediging gehekeld.

Schettino staat terecht centraal in de aanklacht, zei openbaar aanklager Alessandro Leopizzi voor de rechtbank in Grosseto. "De anderen waren zijn ondergeschikten, Schettino was de leidinggevende figuur bij de noodmanoeuvres". De verediging heeft geprobeerd de schuld op anderen af te schuiven. Het vonnis wordt volgens de advocaten van Schettino woensdag of ten laatste donderdag verwacht.

De kapitein zei aan het persagentschap Ansa dat hij na de lezing van het vonnis het woord zal nemen. Schettino is al anderhalf jaar aangeklaagd door de rechtbank. Er wordt hem onder meer dood door schuld en slagen en verwondingen ten laste gelegd.

De Costa Concordia was in januari 2012 met meer dan 4.200 passagiers en bemanningsleden voor het eiland Giglio in de Middellandse Zee tegen een rots gevaren en gekapseisd. In totaal 32 mensen kwamen daarbij om.