Corruptie in Italiaanse universiteiten: zeven proffen onder huisarrest, 22 geschorst

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
Een grootschalig corruptieschandaal op universitair niveau zorgt in Italië voor enige ophef. Gisteren werden zeven professoren in verschillende regio's van het land onder huisarrest geplaatst, 22 anderen werden voor een jaar geschorst.

De Guardia di Finanza van Firenze voert een onderzoek tegen 59 personen op verdenking van corruptie, zo deelde de politie gisteren mee. Onderwijsminister Valeria Fedeli noemde het "onaanvaardbaar" dat aan verschillende universiteiten van het land blijkbaar door middel van ondoorzichtige en corrupte methodes leerstoelen zijn toegekend.

Het onderzoek kwam op gang nadat een wetenschapper die zich kandidaat had gesteld voor een leerstoel, het niet haalde van een tegenstander, die duidelijk minder gekwalificeerd was voor de post, aldus de mededeling van de Guardia di Finanza. Bijkomend onderzoek bracht "systematische, corrupte afspraken aan het licht tussen een resem professoren fiscaal recht". Professoren werden niet gepromoveerd op basis van verdienste, maar eerder op basis van persoonlijke belangen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gust Deflater

    Als je studies die wijzen op feiten waarbij de allochtone gemeenschap slechte punten scoort, uit eigenbelang in de prullenbak gooit, is dit ook een vorm van corruptie. Waar zitten al die intellectuelen die onze multiculti zo vooruitstrevend vonden nu? Volgens het Vlaams parlement staan de cijfers op rood, naar op radio en tv lult onze elite rustig verder.