Coronavirus weerhoudt Amerikaanse 'spring breakers' er niet van om te feesten: “Dan krijg ik het maar”

Studenten in de straten van Miami Beach.
REUTERS Studenten in de straten van Miami Beach.
De bekende spring break, de jaarlijkse vakantie in maart voor Amerikaanse studenten, lokt jaarlijks heel wat jongeren naar Miami en die hadden allerminst de ernst van de pandemie door. Op videobeelden van Amerikaanse media is te zien hoe de jongeren de voorbije dagen nog massaal de remmen loslieten. In de VS zijn er ondertussen al meer dan 10.000 gevallen en 153 doden bevestigd.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) adviseerde de bevolking eerder deze week om bijeenkomsten van 10 of meer mensen te vermijden. Maar dat weerhield duizenden studenten er dus niet van om stevig uit de bol te gaan in Miami. De beelden laten vrolijk feestende studenten in verschillende bars zien terwijl ze lurken aan waterpijp. Alsof er niets aan de hand is. 

“Als ik corona krijg, krijg ik het maar. Ik laat me er niet van weerhouden te feesten”, vertelde student Brady Sluder aan Global News. De bars, restaurants en clubs moeten er voortaan om 11 uur ‘s avonds sluiten, dus zoeken de studenten hotelkamers en stranden op. “We zullen wel alternatieven vinden als de bars en restaurants sluiten”, zegt Sluder nog. Volgens een andere student zijn de maatregelen van de overheid “buiten proportie”.

Het losbandige gedrag heeft veel andere Amerikanen geschokt en lokt dan ook heel wat boze reacties uit. “Dit is waarom de wereld Amerika niet respecteert”, aldus een verontwaardigde kijker. “Hierdoor lijken Amerikanen zo dom voor de rest van de wereld”, reageerde iemand anders.

“Beschamend”

“Dit is beschamend. Jouw ‘recht om te feesten’ is niet belangrijker dan de mensen die besmet zijn en het recht van ouderen om te leven. Mensen zijn egoïstische wezens”, reageert een 21-jarige studente. “Hoe was je trip naar Miami, schatje? Zo leuk, oma! Ik heb je een souvenir meegebracht”, merkt nog iemand anders cynisch op.

Ondertussen hebben de besturen van enkele bekende bestemmingen al beslist om hun stranden te sluiten. Miami Beach sloot South Beach af voor het publiek, Fort Lauderdale deed hetzelfde. De stad Clearwater kondigde aan dat het haar stranden maandag zal sluiten.
50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  De hele tijd heeft Trump het geminimaliseerd. Ook al kreeg hij van zowel zijn eigen intelligentie diensten, administratie en zelfs van de Chinese overheid de nodige waarschuwingen. De eerste keer dat hij er op inging vroeg hij enkel wanneer de verkoop van puffers ging stijgen. Zal misschien gedacht hebben dat hij daar aandelen van moest kopen.

 • Patrick Kelchtermans

  Trump heeft zijn aanhang er erg lang en tegen beter weten in van verzekerd dat corona niet erg was, een verzinsel van de democraten zelfs. Niet iedereen zal ginds meegekregen hebben dat hij ondertussen weer een van zijn fameuze U-turns heeft gemaakt en een nieuwe zondebok aan het zoeken is voor dit 'vreselijke Chinese virus'. En degenen die het wel hebben gehoord, zijn nu geweren en kogels aan het hamsteren. Tja, de Amerikanen, ze slaan de laatste jaren inderdaad niet zo'n best figuur nee.

 • Christine Laevers

  Ik denk dat Trump wacht tot het heel erg wordt. Dan gaat hij Super- en Batmanallures aannemen, uitpakken met 'Blood, sweat and tears', als het ware de held uithangen die maatregelen neemt. Maar het is nog een beetje te vroeg. Het moet eerst heel, heel erg worden, anders kan hij niet echt de held spelen.

 • Carin Desmet

  @Roger Janssens inderdaad volkomen met u eens

 • Jean West

  Ga maar in Brussel kijken daar hangen ze met 10 en meer bij elkaar nu de scholen gesloten zijn.