Coronavirus: treinverkeer tussen Oostenrijk en Italië hervat, carnaval in Venetië afgelast

Archiefbeeld van het grensstation aan de Brenner
EPA Archiefbeeld van het grensstation aan de Brenner
De dodentol van de coronavirus-epidemie in China is zondag opgelopen tot meer dan 2.400. In de centrale provincie Hubei, het epicentrum van de epidemie, zijn nog eens 96 mensen overleden. Het coronavirus, dat in december in Wuhan opdook, heeft zich intussen verspreid naar meer dan 25 landen en veroorzaakt groeiende bezorgdheid wegens nieuwe uitbraken in Zuid-Korea, Italië en het Midden-Oosten. 20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Li Imbrechts

  En minister Ben Weyts geeft hetnministerie van onderwijs de toestemming om kîeren die uut China komen gewoon naar school te laten gaan 'als ze zich niet ziek vielen'. Past deze maatregel zelfs niet aan nu we weten dat mensen 26d lang ' niet ziek' kunnen rindlopen en toch positief scoren op het corona- virus. Niemand in België reageert hierop.

 • Albert De Vries

  Gelukkig was Europa al op 22 januari klaar voor het coronavirus, anders waren er nu drie doden in Italië... Dikke duim omhoog voor Europa, zeker wanneer we bekijken hoe weinig Europa ons maar kost voor al dit uitstekend werk !

 • ben Verschuren

  Oostenrijk legt alle treinverkeer van en naar Italië stil, verstandige politiekers daar. Hier is het van ga gerust maar op reis naar Italie, wees wa voorzichtig. Marc Van Ranst begint zijn kar te draaien.

 • Danny Buyse

  In 1918-1919 stierven aan de Mexicaanse griep 20 tot 50 miljoen mensen en jaarlijks sterven er 250 tot 500 duizend door de gewone griep meestal door longcomplicaties. Wereldwijd 1.250.000 doden door het verkeer. Maak me nog eens wakker als we aan die cijfers zitten.

 • willem merken

  Kunnen we geen politieker vinden met dat virus? Dan kunnen we ze isoleren op de grasmat van het koning Boudewijnstadion (gezien hun aantal). En ze mogen er pas uit als ze een regering en een begroting met overschot (om de schulden af te betalen) zonder nieuwe belastingen. Het zal rap gaan. LOL.