Coronavirus slaat voorlopig harder toe in Nederland: 63 nieuwe sterfgevallen vandaag

In Nederland zijn op een dag tijd nog eens 63 mensen aan Covid-19 overleden.
ANP In Nederland zijn op een dag tijd nog eens 63 mensen aan Covid-19 overleden.
In Nederland zijn op een dag tijd nog eens 63 mensen aan Covid-19 overleden, waardoor er in Nederland al 276 sterfgevallen zijn. Dat heeft het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekendgemaakt. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er zijn op 24 uur tijd ook nog eens 811 mensen positief getest op het coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5.560. Onder hen zijn 1.495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

De meeste positief geteste mensen wonen in de aan België grenzende provincie Noord-Brabant, namelijk 1.739 mensen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Zwaardere tol in Nederland

Met 276 sterfgevallen slaat het coronavirus voorlopig harder toe in Nederland dan in België. Het dodental in ons land bedraagt momenteel 122. Nederland verbood gisteren alle bijeenkomsten tot 1 juni: “De volgende stap is een volledige lockdown”, zei premier Mark Rutte. De aantallen per dag zeggen nog niets over het effect van de getroffen maatregelen. Dat effect zal vermoedelijk pas op het einde van deze week te zien zijn.

Lees alles wat je moet weten over het coronavirus in ons dossier.

Lees ook:

“We hebben de snelheid onderschat”: alles wat we nu écht weten (en wat nog niet) over Covid-19 (+)

Van 2.500 naar 10.000 tests per dag: België steekt op vraag van WHO tandje bij (+)

IN KAART. Coronavirus zet wereldwijde opmars verder
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mario huysmans

  Jazeker we gaan bijspringen en tegen het einde van de week gaan ze bij onze noorderburen een lockdown uitspreken. Eerst de 500 doden halen en dan gaat premier Rutten doen wat hij 2 weken geleden al moeten doen had.

 • marc van de poel

  Bevolkingsdichtheid heeft daar helemaal niks mee te maken, beste Gerardus en Davy. België heeft 380 en Nederland 410. Vergelijkbaar, dus. Maar zeer zwaar getroffen landen als Italië (207) of Spanje (98) zijn niet zo dicht bevolkt. Het gaat over mentaliteit en discipline. Moed houden, Hollanders. Straks zijn we hopelijk in staat, de Nederlandse ziekenhuizen bij te springen. Zij zouden dat ook voor ons doen!!

 • Nicole Dufait

  In Wallonië willen ze de Nederlanders al zeker niet zien op campings en in huurhuizen dit jaar. Ze moeten ook in hun land blijven!

 • Remus Bogaert

  We gaan de Nederlanders nog mogen gaan helpen , let op mijn woorden .

 • marc van de poel

  @ Gerardus : België heeft bevolkingsdichtheid van 380. Nederland 410. Ze zijn hier over de grens wel iets later ontwaakt. Ze doen daar (gisterenavond op de VARA) in een praatprogramma met specialisten nogal vreemd over de lock down in bijna héél Europa. Ze noemden hun systeem, en ik citeer : Lockdown-intelligent. Tja.. Gelukkig lijkt het bij ons de goede richting uit te gaan, en kunnen we straks helpen. Maar dat lockdown-intelligent? Dat moeten ze toch eens uitleggen.