Corbyn pleit voor vervroegde verkiezingen of nieuw referendum

De enige manier om de “brexitcrisis” op te lossen is "terug naar het volk te keren", door vervroegde verkiezingen of door een nieuw referendum te organiseren. Dat heeft Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, verklaard.

"De enige uitweg uit de brexit-crisis, die ons land verscheurt, is nu om terug te keren naar het volk", zei Jeremy Corbyn in een mededeling. 

Voor Corbyn moeten de Britten "beslissen over de toekomst van het land, ofwel door verkiezingen, ofwel door een stemming over een akkoord (om de EU te verlaten) dat door het parlement is goedgekeurd".

Onduidelijkheid

Labour wordt vaak verweten geen duidelijk standpunt over de brexit in te nemen. Dat vertaalde zich in de resultaten van de Europese verkiezingen. De partij moest genoegen nemen met 14,05 procent van de stemmen en een halvering van hun Europese zetelaantal tot 10.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Van den Bulck

    Oktober erin of eruit. Jullie hebben tijd genoeg gehad, anders blijft dit geldverslindend zottekesspel duren. Met of zonder akkoord. Make up your mind !!!