Consortium 12-12 zamelt ruim 3 miljoen euro in voor slachtoffers van ramp in Indonesië

EPA
Het Consortium 12-12 meldt dat het een maand na de ramp op het Indonesische eiland Sulawesi de vooropgestelde doelstelling van het inzamelen van drie miljoen euro heeft bereikt. De teller staat op 3.160.000 euro.

De aardbeving en de tsunami die het eiland troffen eisten een zware tol. Ze kostten het leven aan meer dan 2.000 mensen. Nog eens 200.000 mensen verloren hun woning en ook een maand na de ramp blijven ruim 1.000 mensen vermist. Ook de materiële schade is groot, met meer dan 68.000 beschadigde huizen en 1.500 beschadigde scholen.

De lidorganisaties van het Consortium 12-12, zeven ngo's die humanitaire noodhulp bieden, zijn actief in alle getroffen gebieden en in de verschillende domeinen van humanitaire hulp. Zo bedeelde Caritas voedselpakketten aan 6.000 families, verdeelde Oxfam hygiënekits aan meer dan 7.000 slachtoffers en geeft Handicap International aan meer dan 900 mensen een opleiding in verzorging en revalidatie.  Storten kan nog steeds via de site van 12-12.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Paulus

  Verhofstad verdient meer Thyssen en van bremt ook samen hebben die 3 , 11 miljoen euro

 • patrice montbelui

  Hoeveel daarvan is belastingsgeld , dat is de vraag.

 • fred laenen

  kunt u geld beter in de kachel gooien,ik zal de buurt hier wel steunen ziiten er hier ook die moeite hebben om rond te komen

 • Daniel Du Four

  zo rap mogelijk met dat geld een nieuwe jachthaven bouwen, dan komen de miljardairs terug met nog mooiere schepen, en die dan maandelijks ferm doen betalen, zodat het uiteindelijk 10 x meer ons "12-12" bedrag overtreft.

 • eva Berneel

  Niet slim om geld te doneren. Slechts een fractie gaat naar de mensen die het nodig hebben. De rest gaat naar de hoge bonzen. Hebben jullie niets geleerd uit de inzameling van tahiti. Ik steun goede doelen op een andere manier. Ik doe Kindergrime en ik bied hen 2u gratis schminken aan.