Conservatieve Spanjaarden voeren Hitler op in strijd tegen ‘feminazis’

@hazteoir
De Spaanse aartsconservatieve katholieke organisatie Hazte Oir (‘laat jezelf horen’) haalt het zwaar geschut boven voor hun nieuwste campagne. Dit keer richten de anti-abortusactivisten hun pijlen op feministen, ofte ‘feminazis’. Op een campagnebus die langs de drukste straten van Madrid en Barcelona rijdt, is een afbeelding van Adolf Hitler met roze lippenstift te zien.

De Spaanse politie laat begaan. De in 2001 opgerichte organisatie die zich blijft verzetten tegen het homohuwelijk en de versoepeling van de abortuswetgeving, is de mening toegedaan dat partnergeweld “geen gendergeweld, maar huiselijk geweld is”. Volgens Hazte Oir schendt de in 2004 aangenomen wet rond geweld tegen vrouwen “het gelijkheidsbeginsel” en “het vermoeden van onschuld”. Mannen worden zo gediscrimineerd terwijl de wetgeving bescherming moet bieden aan alle slachtoffers van partnergeweld, ongeacht het geslacht, luidt het.

Nogal wrang, daar geweld tegen vrouwen in Spanje geen te verwaarlozen probleem is. Uit een rapport van 2014 van het ministerie van Volksgezondheid bleek dat zowat 12,5 pct van de Spaanse vrouwen ouder dan 16 al het slachtoffer is geweest van het geweld van hun partner of ex-partner. In 2015 overleefden minstens 45 vrouwen het echtelijk geweld niet.

Verschillende partijen zoals de Spaanse sociaal-democraten van de PSOE vinden dat Hazte Oir geweld en haat aanmoedigt terwijl “vrouwen worden vermoord, verkracht en mishandeld.” De lancering van de merkwaardige campagne valt samen met de derde International Women’s Strike van 8 maart, een solidariteitsstaking van vrouwenbewegingen wereldwijd.

“Het motto #StopFeminazis is een belediging voor vrouwen die stierven door partnergeweld”, luidt een afkeurende tweet.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Werwaarts

    Extremisme gebruiken om argumenten aan kracht te doen bijzetten , heeft het omgekeerde effect en doet die argumenten juist aan waarde verliezen , welke die argumenten ook zijn . Geen afbeeldingen van massamoordenaars opvoeren , als het U belieft .