Conservatieve krant noemt president Obama blind voor 'islamterreur'

NYP
De conservatieve krant New York Post reageert brutaal op de toespraak die president Obama gisteren in het Witte Huis hield over radicalisering en de terreur van Islamitische Staat (IS). De krant zet Obama op de cover met een blinddoek om en het opschrift: "Islamic Terror? I just don't see it" ("Islamterreur? Ik zie het niet").

Daarmee reageert de krant op de weigering van Obama om het over moslimterreur te hebben. Over het verschil tussen de ideologie van IS en de islamcultuur liet Obama immers geen misverstanden bestaan: "Wij staan niet op voet van oorlog met de islam, maar wel met diegenen die de islam perverteerden. De leiders van IS zijn geen religieuze leiders, maar terroristen. Geen enkele religie kan verantwoordelijk gesteld worden voor terrorisme, enkel de mensen die het geweld uitvoeren zelf, moeten als schuldigen aangewezen worden."

Het Witte Huis oogst de voorbije maanden veel kritiek omdat de regering Obama weigert termen als 'islamterrorisme' te gebruiken.

Conservatief en populistisch
The New York Post is een van de oudste dagbladen van de VS en bestaat al sinds 1801. De krant is sinds 1976 in het bezit van News Corp, het internationale persbedrijf van de Australische krantenmagnaat Rupert Murdoch. News Corp bezit onder andere ook het Amerikaanse mediabedrijf Fox News en geeft de Britse kranten The Times, The Sun en News of the World uit. Voordat de New York Post in handen van Murdoch kwam, was de krant een liberale, vrijzinnige krant. Murdoch veranderde de politieke richting van de krant in rechts, conservatief en populistisch.

The New York Post heeft Obama al afgebeeld in het uniform van Fidel Castro, als het Vrijheidsbeeld en, na het verlies van de Democraten tijdens de tussentijdse verkiezingen vorig jaar, naakt in een houten ton.