Congreslid Ocasio-Cortez haalt zwaar uit: “Er sterven mensen”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Democrate Alexandria Ocasio-Cortez heeft een pittige speech gehouden over de klimaatopwarming. Dat deed ze omdat er weinig actie wordt ondernomen voor het klimaat vindt ze. Haar ambitieus klimaatplan, The Green New Deal, krijgt veel tegenstand van de republikeinen.

Tijdens een hoorzitting in de commissie kreeg het klimaatplan veel kritiek. Eén van de volksvertegenwoordigers, Sean Duffy, noemde het plan niets anders dan “een elitaire fantasie”. Ocasio-Cortez trok daarop hard van leer. “Wil jij tegen de mensen zeggen dat hun verlangen naar propere lucht elitair is? Zeg dat maar tegen de kinderen in Zuid-Bronx die kampen met astma.” en ook: “Er sterven mensen. Dit gaat om levens.”

De indrukwekkende speech van Ocasio-Cortez gaat nu de wereld rond. 

De Green New Deal was een ambitieus voorstel om klimaatopwarming aan te pakken. De naam verwijst naar de ‘New Deal’, een reeks economische maatregelen van president Franklin Roosevelt. Het had die naam gekregen omdat de Green New Deal economische maatregelen combineert met een groene aanpak. 

Ocasio-Cortez geeft een vurige speech
rv Ocasio-Cortez geeft een vurige speech
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Matt Casters

    Als het haar écht om het milieu te doen was geweest had ze veel onzin uit haar bill kunnen laten. Nul stemmen haalde ze, een zware vernedering.

  • Johan Apatride

    Ze is nog jong, onervaren en met veel utopische illusies. Ze gaat het waarschijnlijk niet lang volhouden