Congo zet licht op groen voor heropening Belgisch consulaat in Lubumbashi

Archiefbeeld. De Congolese en de Belgische vlag
photo_news Archiefbeeld. De Congolese en de Belgische vlag
De Congolese regering heeft het licht op groen gezet voor de heropening van het Belgische consulaat-generaal in Lubumbashi. Dat consulaat is sinds begin 2018 gesloten na een zoveelste diplomatieke crisis tussen België en Congo. “Na onderzoek van het dossier gaat de ministerraad formeel akkoord met de vraag van België om het consulaat in Lubumbashi te heropenen”, zo staat te lezen in het verslag van de Congolese ministerraad van gisteren. 

De Congolese regering gaat nog een stap verder en wil ook nagaan of het Congolese consulaat in Antwerpen opnieuw kan heropend worden. 

Eerder deze week raakte bekend dat de Belgische minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR) volgende maand een bezoek zal brengen aan Congo. Bedoeling is dat Goffin er onder meer de officiële heropening van het Belgische consulaat-generaal in Lubumbashi zal bijwonen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.