Concert in Madagaskar eindigt in chaos: 15 bezoekers doodgedrukt, tientallen gewonden

President Andry Rajoelina van Madagascar tijdens de viering van Onafhankelijkheidsdag.
EPA President Andry Rajoelina van Madagascar tijdens de viering van Onafhankelijkheidsdag.
Zeker vijftien mensen zijn in Madagaskar doodgedrukt bij een stadion in hoofdstad Antananarivo. Ook raakten minstens 75 mensen gewond, zeggen de autoriteiten.

In het stadion zou een concert worden gehouden om Onafhankelijkheidsdag te vieren. Daarom waren duizenden mensen naar het gebouw gegaan. Het is onduidelijk wat precies misging. Volgens sommige getuigen wilde het publiek al naar binnen, maar was slechts één kleine deur geopend.

In september viel ook al een dode tijdens een vergelijkbaar incident bij het stadion. Toen raakten ook tientallen mensen gewond. Dat gebeurde in de aanloop naar een voetbalwedstrijd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Vansteelandt

    Die hebben dus niks geleerd van het concert tijdens het Roskilde festival dat Pearl Jam er in 2000 gaf. Nochtans een wereldwijd voorbeeld. Of anders genoeg voorbeelden met doden tijdes een concert of in een dancing waar er maar één deur beschikbaar of zelfs geblokkeerd was.

  • Jos Plessers

    Doet me denken aan het heizel drama