Computerwetenschapster schiet dochter (14) dood omdat ze na heftige confrontatie hulpdiensten probeerde te bellen

Links: Svetlana Laurel. Rechts: Natalie Gulizia.
Facebook Links: Svetlana Laurel. Rechts: Natalie Gulizia.
Een vrouw uit Kent (Washington) wordt beschuldigd van moord op haar veertienjarige dochter. Natalie Gulizia belde de hulpdiensten nadat ze gezien had hoe haar vader getaserd en vastgebonden werd door haar moeder. Die beslissing zou ze met haar leven bekopen. De ouders waren na veertien jaar huwelijk in een heuse vechtscheiding verwikkeld geraakt.

Het drama speelde zich vorige dinsdag af in het huis van Michael Gulizia. Het was de twaalfjarige zoon die Svetlana Laurel binnenliet. Hij was op dat moment alleen thuis, zijn vader en zus woonden een actie voor het goede doel bij.

Volgens de jongen was het nog maar de tweede keer dat zijn moeder naar hun woning kwam. Svetlana vroeg hem daarom een rondleiding te geven, maar ze had duidelijk andere plannen. In zijn slaapkamer overmeesterde ze hem en bond ze hem aan handen en voeten vast. Om hem koest te houden, stak ze ook een sok in zijn mond. Als hij toch een kik durfde geven, zou hij met de taser bewerkt worden. Vervolgens stak ze een tirade af over zijn vader en benadrukte ze hoe hard hij haar leven kapotgemaakt heeft.

Michael Gulizia.
LinkedIn Michael Gulizia.

Door het lint
Toen Michael en Natalie rond 20 uur thuiskwamen, viel ze haar ex-man meteen aan met de taser. Ook hij werd vastgebonden met de tiewraps.

De dochter zag intussen haar kans schoon om naar boven te rennen en de hulpdiensten te bellen. Ze kreeg echter niet de tijd om haar oproep te beëindigen.

De telefonist van dienst kon nog opvangen hoe Svetlana helemaal door het lint ging. “Je bent de politie aan het bellen. Ik ga je kop eraf knallen”, klonk het. Daarna volgde effectief een dodelijk schot.

Kiro7

Tegen de muur geramd
Toen Svetlana daarna ook haar ex-man probeerde dood te schieten, weigerde het pistool plots dienst. In dat korte moment van verwarring kon Gulizia -nog steeds vastgebonden- haar met zijn schouder tegen de muur rammen. Hij wist zo het wapen te veroveren, even later stormde de politie binnen.

Het koppel had elkaar in Houston (Texas) leren kennen omdat ze toen beiden voor het lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing werkten. Michael is een expert in ruimtevaarttechnologie, Svetlana kwam aan de bak als computerwetenschapster. Op oudejaarsavond 2001 gaven ze elkaar het jawoord. Na een passage in Californië verhuisden ze naar de staat Washington.

Drie jaar geleden kwam er echter een einde aan hun sprookje. De twee begonnen een stevig robbertje uit te vechten over het financiële aspect van de scheiding. Toen een rechter ook nog eens het hoederecht over haar kinderen afnam, sloegen de stoppen helemaal door. Met deze gewelddadige uitbarsting als trieste climax...
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martine De Pelseneir

  Verschrikkelijk. Wie doet nu zoiets. Sluit die maar lang genoeg op.

 • Katrien Caers

  Erg voor iedereen. Rip

 • heiko werner

  Dat is met voorbedachte rade en heeft niets met razernij te doen, hier waas zij enkele uren me bezig en niet in een opwelling van enkele minuten.

 • Bruno Draulans

  Over kost en inwoon moet ze zich nu geen zorgen meer maken. Moord met voorbedachten rade en poging tot moord op ex.

 • Nadine Pardon

  Die was gek van razernij, hoe is dat anders mogelijk dat je zo handeld met je eigen kinderen en er één doodschiet. Niet te begrijpen zoiets .